V gozdu smo se združili posamezniki, s srci v naravi, kjer združujemo svojo ustvarjalnost v preplet edinstvenega gozdnega doživetja za vse generacije.

Gozd je navdih in srce naših dejavnosti: od ustvarjalnega igrišča za vse generacije, gozdnega varstva za predšolske otroke, spodbujanja proste igre, organizacije delavnic in taborov, do gozdnih predstav in prireditev. Naše poslanstvo je vračati ljudem sproščenost in navdušenje nad naravo z zavedanjem, da smo v gozdu le mimoidoči obiskovalci in za sabo puščamo samo sledi, ki jih spere prvi dež. Pri ustvarjanju okolja za druženje in igro nam je glavno vodilo zlitje z naravo z uporabo naravnih materialov in oblik, brez smetenja in vnašanja umetnih elementov. Pot v gozd nam pomeni pot k sebi, pa naj gre za radovedne otroke ali odrasle, ki jim v glavah že žubori tisoč obveznosti. Pridite nas pogledat, v gozdu smo.

Naša vodila:
V PREPROSTEM JE ČAROVNIJA: vsak otrok nosi v sebi svojo modrost in čarobnost. Narava je s svojo preprostjostjo in nedoločenostjo oblik popolno platno, na katerem otroška domišljija riše neskončne, čudežne svetove.

IGRA JE JEZIK OTROŠTVA, pospremljen z obilnim divjesrčnim veseljem, ki riše pot v zavedanje lastnih moči in vrlin, povezovanja, sodelovanja in delovanja sveta.

NARAVA VE NAJBOLJE: naši otroci so čudežna semena narave. Naša naloga je, da odločno spoštujemo in ščitimo njihovo osebno okolje in okolje na našem planetu v celoti. V Gozdu je naša glavna vrednota, da izhajamo iz okolja, ki je že tam in vanj ne ne vnašamo tujih, umetnih snovi, ampak se v sobivanju zlijemo z njim.

OTROK JE CELOTA in POSAMEZNIK: Verjamemo v vzgojo otrok z omogočanjem svobode za raziskovanje in lova za stvarmi, ki jih žareče navdihnejo, ves čas podpiramo njihovo potovanje in jim dovolimo, da po poti stopajo prvi. Ena največjih moči staršev je v ustvarjanju preprostega okolja, v katerem otroci lahko postanejo resnično oni in izražajo svojo individualnost.

SKUPNOST NAM DA KRILA: skupaj smo močna sila spremeb
Vabimo vas, da v skupnosti ljubiteljev narave, otrok in otroške igre prispevate svoj del v ustvarjanju gozdnega prostora. Če želite tudi vi pustiti kak odtis v našem gozdu, nam pišite na [email protected]

LAHKO SMO NAJBOLJŠI ZGLED:
Kakšen večji vtis lahko naredimo v tem svetu, kot da poskrbimo za dobrobit naših otrok? V Gozdu verjamemo, da je odgovornost vseh nas, da prihodnjim generacijam postavimo spoštljiv in prijazen vzor do sobivanja z naravo in generacijam, ki prihajajo, omogočimo dostop do varnega učnega okolja, kjer se lahko razcvetijo in dobijo možnost uresničiti svoje sanje ter doseči svoj potencial.