Gozd je navdih in srce naših dejavnosti: od gozdnega varstva za predšolske otroke, ustvarjalnega igrišča za vse generacije, proste igre, delavnic, taborov, do gozdnih predstav in prireditev. Naše poslanstvo je vračati ljudem sproščenost in navdušenje nad naravo z zavedanjem, da smo v gozdu le mimoidoči obiskovalci in za sabo puščamo samo sledi, ki jih spere prvi dež. Pri ustvarjanju okolja za druženje in igro nam je glavno vodilo zlitje z naravo z uporabo naravnih materialov in oblik, brez smetenja in vnašanja umetnih elementov. Pot v gozd nam pomeni pot k sebi, pa naj gre za radovedne otroke ali odrasle, ki jim v glavah že žubori tisoč obveznosti. Pridite nas pogledat, V gozdu smo.

V PREPROSTEM JE ČAROVNIJA: vsak otrok nosi v sebi svojo modrost in čarobnost. Narava je s svojo preprostjostjo in nedoločenostjo oblik popolno platno, na katerem otroška domišljija riše neskončne, čudežne svetove.

IGRA JE JEZIK OTROŠTVA, pospremljen z obilnim divjesrčnim veseljem, ki riše pot v zavedanje: lastnih moči in vrlin, povezovanja, sodelovanja in delovanja sveta.

NARAVA VE NAJBOLJE: naši otroci so čudežna semena narave. Naša naloga je, da odločno spoštujemo in ščitimo njihovo osebno okolje in okolje na našem planetu v celoti. V Gozdu je naša glavna vrednota, da izhajamo iz okolja, ki je že tam in vanj ne ne vnašamo tujih, umetnih snovi, ampak se v sobivanju zlijemo z njim.

OTROK JE CELOTA in POSAMEZNIK: Verjamemo v vzgojo otrok z omogočanjem svobode za raziskovanje in lova za stvarmi, ki jih žareče navdihnejo, ves čas podpiramo njihovo potovanje in jim dovolimo, da po poti stopajo prvi. Ena največjih moči staršev je v ustvarjanju preprostega okolja, v katerem otroci lahko postanejo resnično oni in izražajo svojo individualnost.

SKUPNOST NAM DA KRILA
Vabimo vas, da v skupnosti ljubiteljev narave, otrok in otroške igre prispevate svoj del v ustvarjanju gozdnega prostora…

SKUPAJ SMO MOČNA SILA SPREMEMB
Kakšen večji vtis lahko naredimo v tem svetu, kot da poskrbimo za dobrobit naših otrok? V Gozdu verjamemo, da je odgovornost vseh nas, da prihodnjim generacijam omogočimo dostop do varnega učnega okolja, kjer se otroci razcvetijo in dobijo možnost uresničiti svoje sanje ter doseči svoj potencial.